Tsakalotos: Grécko nemôže akceptovať požiadavky MMF na ďalšie škrty v dôchodkoch

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 15:23 • 2 min
Tsakalotos: Grécko nemôže akceptovať požiadavky MMF na ďalšie škrty v dôchodkoch

ATÉNY - Grécko nemôže akceptovať požiadavky Medzinárodného menového fondu (MMF) týkajúce sa ďalšieho znižovania dôchodkov.

slovakia

left justify in out

Ďalšie škrty majú prispieť k dosiahnutiu cieľa v oblasti prebytku primárneho rozpočtu do dvoch rokov. Vo štvrtok to uviedol grécky minister financií Euclid Tsakalotos. MMF je jedným z veriteľov Grécka. „MMF si myslí, že údaje nám nestačia na dosiahnutie primárneho prebytku vo výške 3,5 % hrubého domáceho produktu v roku 2018 s tým, že keď škrtáme vo všetkom ostatnom, prečo znovu neznížiť dôchodky,“ povedal minister.


Podľa jeho slov sa dôchodky škrtali od roku 2010 jedenásťkrát a Atény nemôžu ďalej znižovať penzie. Rozpory medzi MMF a veriteľmi z EÚ v otázke reforiem spôsobujú, že revízia záchranného programu Grécka sa doposiaľ neskončila. Ukončenie revízie je potrebné na to, aby sa mohli začať rozhovory o gréckej dlhovej úľave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona