Tržby z online predaja na Čierny piatok v USA vzrástli o 22 %

NETKY.SK • 30 November 2014, 12:35 • 2 min
Tržby z online predaja na Čierny piatok v USA vzrástli o 22 %

NEW YORK - Tržby z online predaja počas Black Friday (28. 11.), teda Čierneho piatka, ktorým sa v USA tradične otvára vianočná sezónna, medziročne vyskočili o 22 %.

slovakia

left justify in out

Vysoká zamestnanosť a pokles cien benzínu majú totiž pozitívny vplyv na spotrebiteľské výdavky. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
      

Predaj počas Čierneho piatka prevýšili predaj počas Thanksgiving (27. 11.), teda Dňa vďakyvzdania, uviedla poradenská firma ChannelAdvisor. Tržby online obchodu eBay na Čierny piatok v medziročnom porovnaní vyskočili o 27 % a Amazonu o 24 %.
      

Nárast online predaja dobre naštartoval vianočnú nákupnú sezónu, ktorá by podľa prognózy národného zväzu maloobchodníkov National Retail Federation mala byť najlepšia za tri roky. Spotrebiteľské výdavky v USA sa v 3. kvartáli medziročne zvýšili o 2,2 %, pričom experti počítali s nárastom len o 1,8 %.
      

Online nákupy počas Black Friday sa tento rok menej realizovali z mobilných zariadení ako na Thanksgiving, keď ich podiel klesol na 46 % zo 49 %.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies