Tržby Toyoty vzrástli, upevnila si pozíciu svetovej jednotky

NETKY.SK • 24 November 2015, 12:01 • 2 min
Tržby Toyoty vzrástli, upevnila si pozíciu svetovej jednotky

STUTTGART - Japonská automobilka Toyota si v treťom štvrťroku voči konkurencii upevnila pozíciu svetovej jednotky. Toyota dosiahla najvyššie tržby, najvyšší zisk a zákazníkom dodala za štvrťrok najviac vozidiel, 2,477 milióna. DPA o tom informuje zo správy poradenskej firmy Ernst&Young (EY), ktorú zverejnila dnes.

slovakia

left justify in out

Toyote vzrástli príjmy medziročne o 12 % a zisk stúpol o 25 %. Nemecké automobilky dosiahli napriek slabému euru len 9-% rast príjmov. Týmto výsledkom zostali pod celosvetovým priemerom. Zisk im však klesol o 72 %. Bol to dôsledok dieselového škandálu Volkswagenu.

 

V treťom štvrťroku predalo medziročne 16 najväčších automobiliek sveta len o 1 % vozidiel viac, spolu 17,8 milióna. Rast ovplyvnil vývoj na čínskom trhu, kde sa ich predaj v porovnaní s júlom až septembrom vlaňajška znížil o 3 %, Expert EY Peter Fuss predpokladá, že sa predaj áut bude v nasledujúcom roku zvyšovať len slabo. Toyota, General Motors a Volkswagen, tri najväčšie automobilové koncerny sveta, predali menej áut než pred rokom. Najväčší prírastok (16 %) dosiahol nemecký Daimler.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies