Tržby Realu Madrid vzrástli o 9,4 percenta na hranicu 733 miliónov eur

NETKY.SK • 4 September 2015, 12:29 • 2 min
Tržby Realu Madrid vzrástli o 9,4 percenta na hranicu 733 miliónov eur

REAL MADRID - Španielsky futbalový veľkoklub Real Madrid oznámil, že jeho tržby za uplynulú sezónu 2014/15 dosiahli hranicu 733 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom ide o nárast 9,4 percenta. V zatiaľ poslednom zverejnenom rebríčku finančného konzorcia Deloitte, ktorý každoročne mapuje najbohatšie futbalové kluby na svete, mal Real sezónne tržby 550 miliónov eur. Na druhé miesto sa v januárovom vydaní renkingu dostal anglický Manchester United s 518 miliónmi.

 

Veľká časť príjmov "bieleho baletu" pramení z predaja televíznych práv. Na rozdiel od iných európskych krajín si v Španielsku veľkokluby ako Real či FC Barcelona dohadujú zmluvy o predají práv individuálne. Ich prístup sa stretol s nevôľou ostatných klubov na Pyrenejskom polostrove, ktoré požadujú od vedenia Primera Division kolektívnu zmluvu a rovnomerné rozdelenie financií od televíznych spoločností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies