Tržby PSA Group vzrástli v 1. kvartáli na vyše 13 miliárd eur

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 12:01 • 2 min
Tržby PSA Group vzrástli v 1. kvartáli na vyše 13 miliárd eur

PARÍŽ - Francúzska automobilka PSA Group oznámila za 1. kvartál rast tržieb o takmer 5 % na vyše 13 miliárd eur. Výsledky podporil najmä predaj nových a drahších modelov, ktorý dokázal vykompenzovať negatívne kurzové vplyvy.

slovakia

left justify in out

PSA Group, pod ktorú spadajú značky Peugeot a Citroën, oznámila za prvé tri mesiace tohto roka medziročný rast tržieb o 4,9 % na 13,6 miliardy eur. Tržby automobilovej divízie sa zvýšili z 8,8 miliardy na 9 miliárd eur. V tejto oblasti tak firma prekonala očakávania ekonómov, ktorí počítali s miernym poklesom tržieb na 8,79 miliardy eur.

 

Pod výsledky automobilovej divízie sa podpísal práve úspech nových modelov. Podľa PSA Group tržby z nových modelov zvýšili celkový objem tržieb o 3,7 % a dokázali tak vykompenzovať nepriaznivé kurzové vplyvy, ako napríklad pokles kurzu britskej libry, ktoré tržby o 1 % znížili.

 

PSA Group očakáva, že trh s automobilmi vzrastie tento rok v Európe v priemere o 1 % a v krajinách Latinskej Ameriky zhruba o 2 %. Zároveň počíta s tým, že v Číne by sa automobilový trh mohol posilniť o 5 %. V prípade ruského trhu očakáva, že zotrvá na stabilnej úrovni.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona