Tržby mladoboleslavskej škodovky dosiahli vlani 11,8 miliardy eur

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:51 • 2 min
Tržby mladoboleslavskej škodovky dosiahli vlani 11,8 miliardy eur

MLADÁ BOLESLAV - Automobilka Škoda Auto dosiahla vlani nielen rekordnú výrobu áut, ale aj najlepšie hospodárske výsledky vo svojej histórii. Informuje o tom portál iDNES. Za celý rok zarobila 18,4 miliardy Kč (673,8 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Podrobné výsledky zverejnila firma v pondelok (16.3.) na výročnej konferencii. Tržby automobilky vzrástli medziročne o 13,9 % na 11,8 miliardy eur (322,23 miliardy Kč). V prepočte na jeden deň jej čistý zisk dosiahol 50 miliónov Kč. Na dani z príjmu odviedla vlani štátu vyše 3 miliardy Kč.
     

Škoda Auto bude ďalej rasť. Tento fakt sa prejaví aj na počte jej zamestnancov. Teraz ich má 28.000. Personálny šéf automobilky Bohdan Wojnar uviedol, že sa v nej v nasledujúcich rokoch vytvorí 2300 nových pracovných miest.
     

Automobilka vyrobila vlani vyše milión vozidiel. Ich predaj stúpal najmä v Číne a západnej Európe. Škoda stále verí, že sa dostane na 1,5 milióna áut ročne. Na rozdiel od minulosti sa už nehovorí o tom, kedy má tento cieľ dosiahnuť.
     

Škode sa teraz darí predaj drahších vozidiel než v minulosti. Jej finančný šéf Winfried Krause povedal, že firma rozdelí na dividendách 500 miliónov eur. Väčšina zo zisku (13,7 miliardy Kč) pôjde na účty nemeckých akcionárov.
     

Bez zaujímavosti už nie je ani fakt, že firma už všetky svoje údaje uvádza v eurách, len výročná správa zostala aj v korunách. Firma to vysvetľuje tým, že plánuje v eurách a nimi platí aj českým dodávateľom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies