Tržby McDonald’s sa na Slovensku stabilizovali

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 12:57 • 2 min
Tržby McDonald’s sa na Slovensku stabilizovali

BRATISLAVA - Výkony siete rýchleho občerstvenia McDonald’s na Slovensku sa v minulom roku stabilizovali. Podľa údajov uverejnených v Obchodnom vestníku totiž spoločnosť McDonald’s Slovakia zaznamenala v minulom roku tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb na úrovni takmer 26 mil. eur. Medziročne sa takmer nezmenili, keď stúpli iba o 0,2 %.

slovakia

left justify in out

Podobne ako v roku 2011 sa vlani vyvíjali aj náklady spoločnosti. Celkový čistý zisk McDonald’s Slovakia však napriek tomu medziročne poklesol o takmer štvrtinu na 1,8 mil. eur. Môže za to predovšetkým pokles ostatných výnosov, keď napríklad tržby z predaja dlhodobého majetku a materiálu spoločnosti klesli z vyše 1 mil. eur v roku 2011 na minuloročných necelých 12 tis. eur. McDonald's Slovakia, spol. s r.o. vznikol zápisom do Obchodného registra v apríli 1995. Jediným spoločníkom podniku je americká firma McDonald's Restaurant Operations Inc. so sídlom v Delaware. Podľa internetovej stránky spoločnosti na Slovensku funguje pod značkou McDonald´s 29 reštaurácií rýchleho občerstvenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies