Tržby maloobchodu v eurozóne posilnili, slovenský trh sa vyvíjal horšie

NETKY.SK • 3 September 2015, 12:19 • 2 min
Tržby maloobchodu v eurozóne posilnili, slovenský trh sa vyvíjal horšie

BRATISLAVA - Sezónne upravené tržby maloobchodu v eurozóne v júli medzimesačne posilnili o 0,4 % a v rámci celej Európskej únie sa zvýšili o 0,3 %.

slovakia

left justify in out

V medziročnom porovnaní boli júlové tržby maloobchodu v eurozóne vyššie o 2,7 % a v rámci celej EÚ vzrástli o 3,3 %. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Slovenský maloobchod sa vyvíjal horšie v porovnaní s priemerom za celú eurozónu aj s priemerom za celú EÚ. Medzimesačne totiž tržby klesli o 0,2 % a v medziročnom porovnaní sa zvýšili o 1,6 %.


V rámci členských krajín Európskej únie, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, sa júlové maloobchodné tržby v porovnaní s júnom zvýšili najvýraznejšie v Estónsku (2,5 %), Nemecku (1,4 %), na Malte, v Portugalsku a Rumunsku (zhodne o 1,1 %). Najväčší prepad zaznamenali v Luxembursku (-1,2 %), Poľsku (-1,1 %) a v Rakúsku (-0,9 %).

 

V medziročnom porovnaní v rámci krajín, z ktorých boli údaje k dispozícii, sa maloobchodné tržby v júli zvýšili predovšetkým v Rumunsku (9,6 %), Estónsku (7,8 %), v Maďarsku (7 %) a v Írsku (6,4 %). Oslabenie maloobchodných tržieb v porovnaní s júlom minulého roka evidovali v Luxembursku (-10,5 %) a vo Fínsku (-0,3 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies