Trumpovmu zaťovi obmedzili v Bielom dome prístup k prísne tajným dokumentom

NETKY.SK • 28 Február 2018, 06:23 • 2 min
Trumpovmu zaťovi obmedzili v Bielom dome prístup k prísne tajným dokumentom

WASHINGTON - Zať a zároveň blízky poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner stratil prístup k hodnotiacim správam tajných služieb určených pre hlavu štátu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je Kushnerova chýbajúca bezpečnostná previerka.

 

Zmienený prísne tajný analytický dokument dostáva prezident USA každé ráno. Kushner, ktorý je ženatý s Trumpovou dcérou Ivankou, mal k týmto správam prístup na základe dočasnej výnimky napriek tomu, že nemá ešte dokončenú potrebnú bezpečnostnú previerku.

 

Kushner pracoval na základe výnimky na úrovni informácií zaradených do kategórie "prísne tajné/citlivé" viac než rok. Teraz má oprávnenie iba na prístup k informáciám na nižšej "tajnej" úrovni.

 

Personálny šéf Bieleho domu John Kelly nariadil, aby predstavitelia Bieleho domu s predbežnými bezpečnostnými previerkami, prebiehajúcimi od doby pred 1. júnom 2017 a pokiaľ nimi neprešli do minulého piatka, stratili prístup najtajnejším informáciám.

 

Predstaviteľ Bieleho domu potvrdil, že toto nariadenie sa začalo uplatňovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies