Trumpove víťazstvo spôsobilo kolaps webov imigračných úradov v Kanade

NETKY.SK • 9 November 2016, 12:58 • 2 min
Trumpove víťazstvo spôsobilo kolaps webov imigračných úradov v Kanade

OTTAWA - Webové stránky kanadských imigračných úradov boli v noci nadnes ťažko dostupné. Súviselo to s veľkým záujmom časti Američanov o vysťahovanie do susednej Kanady po tom, ako sa stalo zrejmým, že kandidát republikánov v prezidentských voľbách v USA Donald Trump sa blíži k získaniu 270 členov v zbore voliteľov, čo je synonymom víťazstva v boji o Biely dom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na webovej stránke, ktorá vysvetľovala postup a kritériá pre získanie povolenia na pobyt v Kanade alebo kanadského občianstva, sa začali hlásenia o chybe objavovať okolo 23.00 h miestneho času, keď už bolo jasné, že v štáte Florida vyhral Donald Trump. Florida sa totiž považuje za kľúčový štát pre celkový výsledok volieb.

 

Sťažený bol aj prístup na webovú stránku kanadského ministerstva zahraničných vecí. Stránka kanadského premiéra Justina Trudeaua však fungovala normálne.

Primátor kanadského Montrealu Denis Coderre v tejto situácii na svojom konte na mikroblogovacej sieti Twitter ubezpečil, že "úrad pre integráciu nových obyvateľov mesta bude po voľbách (v USA) výnimočne otvorený".

 

Mnohí Američania už niekoľko mesiacov pred prezidentskými voľbami dávali najavo, že v prípade Trumpovho víťazstva majú v úmysle emigrovať. Z tohto trendu následne začali ťažiť viaceré kanadské realitné kancelárie i regióny, ktoré zápasia s nízkym počtom obyvateľov a snažia sa prilákať nových. Záujem o vysťahovanie do Kanady prejavila aj speváčka Barbra Streisandová.

Ťažký je prístup aj na stránky imigračných úradov na Novom Zélande, na ktorých sa od 1. novembra zaregistrovalo 1600 občanov USA, čo je o polovicu viac ako zvyčajne za celý mesiac.

Počet prístupov amerických používateľov internetu na stránky novozélandských imigračných úradov vzrástol za obdobie od 7. októbra do 7. novembra o 80 percent v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona