Trumpova poradkyňa opäť pohrozila Clintovovej trestným stíhaním

NETKY.SK • 27 November 2016, 17:13 • 2 min
Trumpova poradkyňa opäť pohrozila Clintovovej trestným stíhaním

WASHINGTON - Popredná poradkyňa novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa kritizovala dnes rozhodnutie volebného štábu Hillary Clintonovej podieľať sa na prepočítavaní hlasov v americkom štáte Wisconsin.

slovakia

left justify in out

Zároveň varovala Clintonovú, že stále môže byť stíhaná v kauze používania súkromných e-mailov, informovala agentúra AP.

 

Manažérka Trumpovej kampane Kellyanne Conwayová dnes v relácii televízie CNN označila rozhodnutie Clintonovej tímu zapojiť sa do prepočítavania hlasov, odovzdaných počas prezidentských volieb vo Wisconsine, za "neuveriteľné".

 

"Ťažko uveriť tomu, že to ideme celé zbytočne naťahovať v situácii, keď zvolený prezident prejavuje takú veľkorysosť ku Clintonovcom aj k Obamovcom," vyhlásila Conwayová.

 

V tejto súvislosti zdôraznila, že Donald Trump ešte úplne nevylúčil možnosť, že by mohol iniciovať trestné stíhanie Clintonovej v kauze používania súkromného e-mailu na služobné účely v čase, keď bola šéfkou americkej diplomacie.

 

Len pred niekoľkými dňami, ešte pred vypuknutím sporu okolo prerátavania hlasov, Conwayová naznačila, že novozvolený prezident bude pomáhať Hillary Clintonovej "zotaviť sa" a nebude presadzovať vyšetrovanie voči jej osobe.

 

Volebný štáb porazenej demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej sa v sobotu vyjadril, že podporí prepočítavanie hlasov vo Wisconsine. To iniciovala prezidentská kandidátka Strany zelených Jill Steinová, ktorá chce rovnaký proces spustiť aj v štátoch v Pensylvánia a Michigan.

 

Vo všetkých troch štátoch sa očakávalo víťazstvo Clintonovej, avšak napokon v nich tesne zvíťazil Trump. Analytici však nepovažujú za pravdepodobné, že by prepočítanie mohlo zmeniť poradie kandidátov.

 

 

___

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies