Trumpova politika nepovedie k zániku globalizácie

NETKY.SK • 3 Február 2017, 16:07 • 2 min
Trumpova politika nepovedie k zániku globalizácie

VIEDEŇ - Americký prezident Donald Trump neurobí krátky proces s globalizáciou. Tento názor vyslovil predseda správnej rady švajčiarskeho koncernu Nestlé Peter Brabeck-Letmathe v diskusii Združenia priemyslu vo Viedni.

slovakia

left justify in out

„Trump nie je proti globalizácii. Je len proti zónam voľného obchodu, ktoré podpísali jeho predchodcovia a o ktorých si myslí, že poškodzujú USA,“ povedal. Ďalej zdôraznil: „Trump neprináša koniec globalizácie; na to je svet priveľmi prepojený.“

 

Šéf Nestlé vidí hlavné nebezpečenstvo pre svetový obchod v populistoch. Sľubujú návrat k „dobrým zlatým časom“. A staršie ročníky, ktoré toto obdobie zažili, tomu veria. Názorným príkladom je brexit. Mladí ľudia proti nemu bojujú.

 

Na koniec globalizácie neverí ani šéf IV Georg Kapsch. Odmieta súhlasiť s takým názorom, lebo „ľudia spoznali, že protekcionizmus nikdy neviedol k rastu blahobytu“.

 

Kapsch sa domnieva, že digitalizácia prinesie množstvo nových pracovných príležitostí. Bude ich oveľa viac, než v dôsledku jej nástupu zanikne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies