Trumpova nečitateľná politika pomáha k vzostupu eura voči doláru

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 16:22 • 2 min
Trumpova nečitateľná politika pomáha k vzostupu eura voči doláru

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz eura voči doláru sa dostal v piatok (19.5.) na najvyššiu hodnotu od novembra minulého roka. Euro stálo popoludní na devízovom trhu vo Frankfurte nad Mohanom 1,1197 USD.

slovakia

left justify in out

Európska centrálna banka (ECB) svoj referenčný kurz napokon stanovila na 1 EUR/1,1179 USD. Vo štvrtok bol referenčný kurz 1 EUR/1,1129 USD. Dolár stál teda 0,8945 eura.

 

Mena eurozóny teraz ťaží z protichodného a často nejasného trendu americkej politiky. Činy prezidenta Donalda Trumpa sú rozhodujúcim faktorom pre výkyvy dolára na devízovom trhu. „Každé nové odhalenie môže vplývať na pokračovanie oslabovania dolára,“ uviedol Ulrich Wortberg, analytik nemeckej krajinskej banky Hessen-Thüringen.

 

Počiatočná eufória z Trumpovho vstupu do Bieleho domu začala vypŕchať, keď sa objavili prvé vážne úvahy, že Trumpa treba zbaviť úradu.

 

V piatok euro posilnilo aj voči britskej libre, japonskému jenu a švajčiarskemu franku. Kilogram zlata stál v Londýne 36.514,00 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies