Trump zrušil Obamov program: Migranti už nebudú chránení

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 10:12 • 2 min
Trump zrušil Obamov program: Migranti už nebudú chránení

WASHINGTON - Administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa zrušila program predchádzajúceho šéfa Bieleho domu Baracka Obamu zameraný na ochranu migrantov.

slovakia

left justify in out

Obamovo opatrenie z roku 2014 malo ochrániť pred deportáciou tých ilegálnych migrantov, ktorých deti sa už narodili v USA. Do platnosti však nikdy nevstúpilo, zablokoval ho federálny súd v Texase po tom, ako jeho zákonnosť napadlo dovedna 26 amerických štátov.

 

Trumpov minister pre vnútornú bezpečnosť John Kelly v noci nadnes oficiálne zrušil Obamovo opatrenie, ktoré malo tvoriť základ pre spustenie programu.

 

Ten sa mal týkať zhruba štyroch miliónov nelegálnych migrantov, rodičov detí narodených v USA, ktorí by sa vďaka nemu vyhli deportácií a získali pracovné povolenie. Do ochranného programu, známeho pod skratkou DAPA, mali byť zahrnutí len prisťahovalci s čistým trestným registrom.

 

Zrušením programu splnil Donald Trump jeden zo svojich hlavných predvolebných sľubov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona