Trumpov zdravotný stav sa rapídne zlepšil, je pripravený zabojovať v predvolebných debatách

NETKY.SK • 9 Október 2020, 06:44 • 2 min
Trumpov zdravotný stav sa rapídne zlepšil, je pripravený zabojovať v predvolebných debatách

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump by mal byť od soboty schopný opäť "sa verejne angažovať". Uviedol to osobný lekár šéfa Bieleho domu Sean Conley.

slovakia

left justify in out

Trump podľa neho reagoval na liečbu ochorenia COVID-19 "mimoriadne dobre""Sobota bude desiatym dňom od diagnózy z minulého štvrtka a na základe trajektórie pokrokovej diagnostiky, ktorú tím vykonáva, plne očakávam prezidentov bezpečný návrat k verejnému angažovaniu sa," uviedol vo vyhlásení lekár Sean Conley, ktorého citovala agentúra AFP.

 

img

 

Trump sa nakazil od poradkyne 

Donald Trump mal pozitívny test na vírus SARS-CoV-2 minulý štvrtok po tom, čo sa nákaza potvrdila u jednej z jeho najbližších poradkýň Hope Hicksovej.

 

Súvisiaci článok: Trumpa prepustili z nemocnice, z koronavírusu sa bude zotavovať v domácom prostredí

 

V noci z piatka na sobotu ho potom previezli do nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone, odkiaľ ho prepustili v pondelok miestneho času do domácej liečby v Bielom dome. Dva dni po ukončení hospitalizácie začal v stredu opäť úradovať z Oválnej pracovne Bieleho domu.

 

img

 

Predvolebné duely

Manažér kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa Bill Stepien zároveň navrhol, aby termín zvyšných dvoch predvolebných debát posunuli o týždeň. Dosiaľ sa uskutočnila akurát prvá v Ohiu, ďalšie dve v Miami a Nashville sú naplánované na 15., resp. 22. októbra.
 

Prečítajte si viac: Trump pozdravil svojich podporovateľov pred nemocnicou, v pondelok sa pravdepodobne vráti do domáceho liečenia


Stepien chce, aby sa obe zostávajúce diskusie konali za osobnej účasti oboch kandidátov, republikána Trumpa a demokrata Joea Bidena. Keďže Trump sa v uplynulých dňoch nakazil koronavírusom, budúcotýždňová debata by sa mohla uskutočniť virtuálne. Trump však avizoval, že v prípade takejto formy sa na debate nezúčastní.

"Americký ľud by pred voľbami nemal byť ukrátený možnosti vidieť ešte dvakrát tvárou v tvár týchto dvoch kandidátov na prezidenta," poznamenal Stepien.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies