Trumpov zať Kushner bude podľa očakávania vymenovaný za poradcu prezidenta

NETKY.SK • 10 Január 2017, 06:42 • 2 min
Trumpov zať Kushner bude podľa očakávania vymenovaný za poradcu prezidenta

WASHINGTON - Zať novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner bude podľa očakávania vymenovaný za vysokopostaveného poradcu prezidenta.

slovakia

left justify in out

Kushner, ktorý je manželom Trumpovej dcéry Ivanky a jedným z jeho hlavných radcov, bude v tejto úlohe pokračovať aj v Bielom dome. Informovali o tom dva nemenované zdroje agentúry AP.

 

Predtým, ako začne zastávať akýkoľvek post vo Washingtone, však musí Kushner prekonať viacero prekážok.

 

Trumpov zať bude musieť vyargumentovať, že federálny zákon o rodinkárstve, ktorý zakazuje vládnym predstaviteľom vymenovávať príbuzných do verejných funkcií, sa naňho nevzťahuje. Takisto bude musieť zamedziť prípadným konfliktom záujmov, ktoré môžu vzniknúť medzi rodinným realitným impériom v hodnote mnohých miliárd dolárov a jeho vládnymi povinnosťami.

 

Oznámenie o Kushnerovom poste sa očakáva ešte v priebehu tohto týždňa. Trump dnes už skôr oznámil, že o úlohe Kushnera vo svojej administratíve bude podrobne informovať v stredu na plánovanej tlačovej konferencii.

 

Trump chce na ohlásenej konferencii taktiež vysvetliť, ako pôsobenie v prezidentskej funkcii oddelí od svojich rozsiahlych medzinárodných podnikateľských záujmov. Povedal zatiaľ len toľko, že to bude "jednoduché a veľmi prosté".

 

Novozvolený šéf Bieleho domu v minulosti prisľúbil, že ešte pred nástupom do úradu 20. januára odstúpi rodinné realitné impérium. Avšak stále vlastní alebo riadi približne 500 spoločností, ktoré tvoria Trump Organization.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies