Trumpov tím poprel správy o jeho plánovanom stretnutí s Putinom na Islande

NETKY.SK • 15 Január 2017, 18:41 • 2 min
Trumpov tím poprel správy o jeho plánovanom stretnutí s Putinom na Islande

WASHINGTON - Členovia asistentského tímu novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa popreli dnes zverejnené správy o tom, že nastávajúci šéf Bieleho domu plánuje summit s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na Islande ako svoju prvú zahraničnú cestu v úrade.

slovakia

left justify in out

Sean Spicer, ktorý sa stane novým tlačovým hovorcom Bieleho domu, na sociálnej sieti Twitter v noci nadnes napísal, že daná správa, publikovaná viacerými svetovými denníkmi, "je na 100 percent nepravdivá", informuje webový portál rozhlasovej spravodajskej stanice Slobodná Európa (RFE/RL).

 

"Táto správa je výmysel," uviedol pre agentúru Reuters ďalší nemenovaný Trumpov pobočník.

 

Avizovaný summit sa mal konať v islandskom hlavnom meste Reykjavík. V októbri 1986 sa tu uskutočnilo historické stretnutie vtedajších najvyšších predstaviteľov Spojených štátov a bývalého Sovietskeho zväzu - Ronalda Reagana a Michaila Gorbačova. Išlo o dôležitý krok smerom k ukončeniu studenej vojny.

 

Trump, ktorý bude 20. januára inaugurovaný za 45. amerického prezidenta, sa opakovane vyjadril, že chce zlepšiť bilaterálne vzťahy svojej krajiny s Ruskom a vyzdvihol i Putinove vodcovské kvality.

 

Dosluhujúci prezident USA Barack Obama predĺžil 13. januára platnosť všetkých amerických sankcií voči Moskve v snahe znemožniť novej Trumpovej administratíve ich prípadné stiahnutie. Obama to odôvodnil ruskou anexiou ukrajinského polostrova Krym a podporou proruských separatistov v Donbase.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona