Trumpov syn prirovnal sýrskych utečencov k otráveným cukríkom Skittles

NETKY.SK • 21 September 2016, 07:26 • 2 min
Trumpov syn prirovnal sýrskych utečencov k otráveným cukríkom Skittles

WASHINGTON - Syn republikánskeho kandidáta na amerického prezidenta Donald Trump mladší zverejnil na Twitteri odkaz, v ktorom prirovnal sýrskych utečencov k miske s otrávenými cukríkmi. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump mladší sa snažil podporiť otca v prezidentskej kampani a na sociálnej sieti zverejnil snímku misky s cukríkmi Skittles aj s varovaním.

 

"Keby som mal misku so Skittles a povedal by som vám, že tri z nich vás zabijú, zobrali by ste si ich za hrsť?" napísal na Twitteri.

 

"To je náš problém so sýrskymi utečencami," dodal v odkaze, ktorý vyvolal rozruch a ešte aj dnes vlnu negatívnych reakcií na Twitteri.

 

Trumpov syn v odkaze pokračoval: "Tento obrázok hovorí jasne. Skončime s politicky korektnou agendou, ktorá nekladie Ameriku na prvé miesto."

 

Jeho otec je zástancom výrazného obmedzenia prisťahovalectva a obvinil demokratickú súperku Hillary Clintonovú, že obhajuje prijatie desaťtisícov utečencov do USA.

 

Materská spoločnosť Wrigley Americas, vyrábajúca ovocné žuvacie cukríky Skittles, sa dištancovala od odkazu na Twitteri v strohej reakcii, ktorá sa stavia proti prirovnaniu a názoru Trumpa mladšieho.

 

"Skittles sú sladkosti. Utečenci sú ľudia. Nemáme pocit, že je to vhodné pripodobnenie," uviedla viceprezidentka spoločnosti Denise Youngová vo vyhlásení a dodala: "Zdvorilo sa zdržíme ďalších komentárov, pretože čokoľvek povieme, môže to byť nesprávne vysvetľované ako marketing."

 

Republikánsky nominant na prezidentský úrad Trump opakovane vyzýval na dočasné zastavenie prijímania sýrskych utečencov a toto moratórium by podľa neho malo byť súčasťou širšie koncipovanej prisťahovaleckej politiky. V rámci nej sa vyslovil aj za zákaz vstupu zahraničných moslimských prisťahovalcov do USA, "kým nezistíme, o čo tu dopekla ide".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona