Trumpov poradca obvinil Washington z ignorovania ruských záujmov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:10 • 2 min
Trumpov poradca obvinil Washington z ignorovania ruských záujmov

WASHINGTON - Zahraničnopolitický poradca amerického republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa obvinil Washington, že ignoruje ruské záujmy, čím podľa neho prispieva k atmosfére vzájomného dešpektu medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Reuters, Carter Page - bývalý investičný bankár, ktorého názory na Rusko vyvolali polemiku už v minulosti -, sa takto vyjadril vo svojom článku zverejnenom dnes ruskou agentúrou Sputnik.


"Od Sýrie cez Ukrajinu až po svetovú energetickú politiku zostáva Rusko nevyhnutným kúskom skladačky pre riešenie mnohých najnaliehavejších geostrategických výziev Washingtonu," napísal Page. Americká vláda podľa neho "úplne prehliada ruské záujmy", čo vyvolalo prudké zhoršenie vzťahov medzi oboma krajinami.


Reuters uviedol, že Trump vymenoval Pagea za jedného zo svojich piatich zahraničnopolitických poradcov v marci. Trump aj Page sú známi svojím zmierlivejším postojom voči Moskve - na rozdiel od mnohých prominentných republikánov. Page ešte v júli priamo v Moskve kritizoval západné krajiny za "pokrytecký záujem o demokratizáciu" v postsovietskom svete.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies