Trumpov plán bezpečnosti na školách obsahuje zbraňový výcvik pre učiteľov

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 06:12 • 2 min
Trumpov plán bezpečnosti na školách obsahuje zbraňový výcvik pre učiteľov

WASHINGTON - Plán amerického prezidenta Donalda Trumpa zameraný na boj proti streľbám na školách bude zahŕňať podporu pre to, aby mohli jednotlivé štáty USA zaplatiť dobrovoľný zbraňový výcvik niektorých učiteľov, ako aj požiadavku na zlepšenie systému preverovania ľudí, ktorí si kupujú strelné zbrane.

slovakia

left justify in out

Trumpov plán však nebude obsahovať zvýšenie minimálneho veku pre nákup útočných zbraní ani priame nariadenie úplnejších previerok, za čo sa sám prezident svojho času vyslovil. Otázku veku nákupcov zbraní i dlhý zoznam iných záležitostí namiesto toho preskúma nová federálna komisia pre bezpečnosť škôl.

 

Predstavitelia Trumpovej vlády novinárom v nedeľu opísali plán ako splnenie výzvy prezidenta na konanie po streľbe na škole v meste Parkland v štáte Florida, kde útočník zabil 17 ľudí.

 

"Dnes oznamujeme zmysluplné kroky, ktoré môžu byť podniknuté hneď s cieľom chrániť študentov," uviedla ministerka školstva Betsy DeVosová, ktorá zmienenú komisiu povedie. Plán označila za "pragmatický" po tom, ako podľa nej v minulosti takéto tragédie viedli k diskusiám len o "najspornejších" otázkach, ktoré ľudí znova rozdelili a utvrdili v ich zakorenených názoroch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona