Trumpov nominant na post veľvyslanca v Soule navrhuje pozastaviť manévre

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 06:13 • 2 min
Trumpov nominant na post veľvyslanca v Soule navrhuje pozastaviť manévre

WASHINGTON - Spojené štáty a Južná Kórea by mali pozastaviť veľké spoločné vojenské cvičenia, aby zistili, či to Severná Kórea myslí s dialógom vážne, povedal vo štvrtok admirál vo výslužbe Harry Harris, nominant amerického prezidenta Donalda Trumpa na post veľvyslanca v Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že by sme cvičenia, veľké cvičenia, mali pozastaviť, aby sme zistili, či to Kim Čong-un myslí s rokovaniami skutočne vážne," povedal Harris počas schvaľovacieho híringu pred senátnym výborom pre zahraničné vzťahy.

 

Harris o pozastavení americko-juhokórejských vojenských cvičení hovoril v súvislosti so summitom prezidenta Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorý sa 12. júna konal v Singapure. Trump a Kim sa na stretnutí dohodli na prebudovaní vzťahov medzi Washingtonom a Pchjongjangom prostredníctvom úplnej denuklearizácie Kórejského polostrova výmenou za bezpečnostné záruky Spojených štátov.

 

Po singapurskom summite Trump prekvapujúco vyhlásil, že pozastaví "vojnové hry", ktorých sa pravidelne zúčastňujú americké a juhokórejské jednotky, pretože sú nákladné a provokačné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies