Trumpov nominant na ministra námorníctva funkciu odmietol

NETKY.SK • 27 Február 2017, 07:38 • 2 min
Trumpov nominant na ministra námorníctva funkciu odmietol

WASHINGTON - Nominant amerického prezidenta Donalda Trumpa na ministra námorníctva, Philip Bilden, sa rozhodol o funkciu neuchádzať. Oznámil to v nedeľu Pentagón.

slovakia

left justify in out

Bilden svoje odmietnutie funkcie zdôvodnil obavami z narušenia svojho súkromia a finančnými obavami.

"Po rozsiahlom procese zvažovania som sa rozhodol, že nebudem môcť uspokojiť požiadavky úradu pre vládnu etiku bez prehnaného narušenia a materiálne nepriaznivého narušenia súkromných finančných záujmov svojej rodiny," uviedol Bilden. A dodal, že bol nomináciou "veľmi poctený".

 

Minister obrany Jim Matttis vo vyhlásení vyjadril "sklamanie" nad Bildenovým rozhodnutím, ktoré však rešpektuje. "V nadchádzajúcich dňoch odporučím prezidentovi Trumpovi veliteľa, ktorý dokáže riadiť naše námorníctvo a ... uskutočniť predstavu prezidenta o prestavbe našej armády," dodal.

 

V uplynulých týždňoch odmietli nominácie dvaja ďalší Trumpovi nominanti, Vincent Viola navrhnutý do funkcie tajomníka armády a Andry Puzder na ministra práce.

 

A 16. februára odmietol funkciu národného bezpečnostného poradcu viceadmirál vo výslužbe Bob Harward. Televízia CNN uviedla, že to zdôvodnil takisto "finančnými a rodinnými záležitosťami".

 

Trump následne navrhol do tejto funkcie generálplukovníka H.R. McMastera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona