Trumpov minister zdravotníctva podal demisiu, oznámil Biely dom

NETKY.SK • 30 September 2017, 08:38 • 2 min
Trumpov minister zdravotníctva podal demisiu, oznámil Biely dom

WASHINGTON - Americký minister zdravotníctva a ľudských zdrojov Tom Price odstúpil - práve v čase rozruchu okolo toho, že používal súkromné charterové lety na pracovné, oficiálne účely.

slovakia

left justify in out

Price podal demisiu prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý ju prijal, informoval dnes Biely dom.

 

Trump len niekoľko minút pred ministrovou rezignáciou povedal, že ešte dnes rozhodne o tom, či Pricea ponechá v ministerskom úrade.

 

Ministerstvo bude dočasne riadiť námestník Don Wright, ktorý vedie Úrad pre prevenciu chorôb a podporu zdravia.

 

Price sa ešte vo štvrtok ospravedlnil Američanom za používanie súkromného lietadla na oficiálne účely a dodal, že vláde tieto náklady uhradí z vlastných zdrojov. Price to vyhlásil po rozhorčenej reakcii verejnosti na ministrove predražené cestovné praktiky, Price vtedy tiež zdôraznil, že americkí daňoví poplatníci za jeho miesto v lietadle nezaplatia ani cent.

 

Podľa správ medializovaných v uplynulom týždni Price využíval na oficiálne cesty drahé súkromné lietadlá, namiesto lacnejších komerčných letov. Zároveň podľa informácii magazínu Politico cestoval viackrát do miest, kde vlastnil nehnuteľnosti, a oficiálne návštevy kombinoval so stretnutiami s rodinnými priateľmi či dlhoročnými kolegami.

 

Previerkou sa bude teraz zaoberať kongresový Výbor pre dohľad a vládnu reformu. Ten si od Bieleho domu a 24 federálnych agentúr vyžiadal záznamy o využívaní vládnych lietadiel na súkromné účely a tiež súkromných lietadiel na oficiálne návštevy, ktoré sa uskutočnili od nástupu Trumpa do prezidentského úradu.

 

Vyše dvadsať Priceových letov zároveň preskúma i úrad generálneho inšpektora patriaci pod ministerstvo zdravotníctva a ľudských zdrojov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona