Trumpov minister sa obáva, že nie je možné postaviť múr pozdĺž celej hranice s Mexikom

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 08:17 • 2 min
Trumpov minister sa obáva, že nie je možné postaviť múr pozdĺž celej hranice s Mexikom

WASHINGTON - Americký minister pre vnútornú bezpečnosť John Kelly si nemyslí, že Spojené štáty vybudujú múr pozdĺž celej hranice s Mexikom tak, ako si to praje prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

"Je nepravdepodobné, že postavíme múr od Atlantiku po Pacifik," povedal v stredu Kelly pred bezpečnostným výborom Senátu. Ministerstvo bude podľa Kellyho namiesto jedného dlhého múru po celej dĺžke hranice zvažovať fyzické zábrany - vrátane plotov a múrov – len na tých miestach, kde to má význam.

 

Dodal, že ministerstvo v súčasnosti skúma najlepšie miesta na výstavbu takýchto bariér. Na približne 1100 kilometroch hraníc medzi Spojenými štátmi a Mexikom sú už dnes ploty a zátarasy. Donald Trump však chce po celej dĺžke päť až deväť metrov vysoký, nepreniknuteľný múr, ktorý zastaví nelegálnu migráciu, ako aj pašovanie drog a zbraní.

 

Hranice medzi oboma krajinami merajú približne 3200 kilometrov a ťahajú sa cez mestá, hory, púšte a indiánske územia od Tichého oceánu po Atlantický, respektíve po Mexický záliv.

 

Minister Kelly vyjadril svoje pochybnosti len deň po tom, ako vypršala lehota na predkladanie projektov na výstavbu múra. Projekty predložili stavebné firmy práve ministerstvu pre vnútornú bezpečnosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona