Trumpov minister lietal drahým súkromným lietadlom. Zaplatí si to

NETKY.SK • 29 September 2017, 06:36 • 2 min
Trumpov minister lietal drahým súkromným lietadlom. Zaplatí si to

WASHINGTON - Americký minister zdravotníctva a ľudských zdrojov Tom Price sa vo štvrtok ospravedlnil Američanom za používanie súkromného lietadla na oficiálne účely a dodal, že vláde tieto náklady uhradí z vlastných zdrojov. Price to vyhlásil po rozhorčenej reakcii verejnosti na ministrove predražené cestovné praktiky, uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Minister sa zaviazal, že súkromné lietadlo viac nepoužije a "ministerstvu financií USA napíše osobný šek na náhradu výdavkov mojich ciest so súkromným lietadlom". Zdôraznil, že americkí daňoví poplatníci za jeho miesto v lietadle nezaplatia ani cent.

 

Podľa správ medializovaných v uplynulom týždni Price využíval na oficiálne cesty drahé súkromné lietadlá, namiesto lacnejších komerčných letov. Zároveň podľa informácii magazínu Politico cestoval viackrát do miest, kde vlastnil nehnuteľnosti a oficiálne návštevy kombinoval so stretnutiami s rodinnými priateľmi či dlhoročnými kolegami.

 

Previerkou sa bude teraz zaoberať kongresový Výbor pre dohľad a vládnu reformu. Ten si od Bieleho domu a 24 federálnych agentúr vyžiadal záznamy o využívaní vládnych lietadiel na súkromné účely a tiež súkromných lietadiel na oficiálne návštevy, ktoré sa uskutočnili od nástupu Trumpa do prezidentského úradu.

 

Vyše dvadsať Priceových letov zároveň preskúma i úrad generálneho inšpektora patriaci pod ministerstvo zdravotníctva a ľudských zdrojov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies