Trumpov hlavný ekonomický poradca Gary Cohn odstúpil

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 09:15 • 2 min
Trumpov hlavný ekonomický poradca Gary Cohn odstúpil

BRATISLAVA - Hlavný ekonomický poradca amerického prezidenta Gary Cohn opúšťa Biely dom. Dôvodom je nesúhlas s plánom Donalda Trumpa zaviesť clá na dovoz ocele a hliníka.

slovakia

left justify in out

Odchádzajúci riaditeľ Národnej ekonomickej rady patril medzi hlavných kritikov Trumpových úmyslov. Prezident zmenu kurzu odmieta a v utorok potvrdil, že clá budú zavedené v najbližších dňoch.

Cohn vo vyhlásení uviedol, že mu bolo cťou pracovať pre Trumpovu administratívu, kde „presadzoval hospodársku politiku podporujúcu rast a na prospech amerického ľudu“. Trump napriek nezhodám Cohnovu prácu ocenil a uviedol, že „svojej krajine preukázal mimoriadnu službu“.

Trumpov zámer uvaliť 25-percentné clo na import ocele a 10-percentné clo na dovoz hliníka kritizujú zahraničné vlády, ale aj mnohí vplyvní republikáni vrátane predsedu Snemovne reprezentantov Paula Ryana. Ten Trumpa v utorok vyzval, aby sa vzdal plánu na plošné zavedenie ciel s argumentom, že prístup, ktorý by bol "viac chirurgický", by pomohol odvrátiť potenciálne nebezpečnú obchodnú vojnu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona