Trump: Zvažujem veľmi tvrdé kroky voči Severnej Kórei

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 12:09 • 2 min
Trump: Zvažujem veľmi tvrdé kroky voči Severnej Kórei

VARŠAVA – Spojené štáty by mohli podniknúť "niektoré veľmi tvrdé kroky" po tom, čo Severná Kórea v utorok otestovala svoju prvú medzikontinentálnu balistickú raketu. Vo Varšave to dnes vyhlásil americký prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu pri svojom prvom verejnom vystúpení po odpálení severokórejskej rakety neuviedol žiadne podrobnosti, avšak zdôraznil, že Severnú Kóreu považuje za "hrozbu" a USA sa voči nej "postavia veľmi tvrdo".

 

Dodal však, že možno napokon neuskutoční niektoré kroky, ktoré momentálne zvažuje. V súvislosti so Severnou Kóreou odmietol robiť "červené čiary" a podotkol, že si počká na vývoj v najbližších týždňoch a mesiacoch.

 

"Správajú sa veľmi, veľmi nebezpečne a niečo s tým bude treba robiť," upozornil Trump a vyzval aj ostatné krajiny sveta, aby sa postavili voči tejto "globálnej hrozbe".

 

Spojené štáty zvažujú zavedenie rozsiahlych sankcií voči Pchjongjangu. Americkí predstavitelia po raketovej skúške vyjadrili obavy, že Severná Kórea by mohla byť časom schopná odpáliť na Spojené štáty raketu s jadrovou hlavicou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies