Trump zvažuje, že ponúkne Kasichovi post viceprezidentského kandidáta

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 07:50 • 2 min
Trump zvažuje, že ponúkne Kasichovi post viceprezidentského kandidáta

WASHINGTON - Uchádzač o republikánsku prezidentskú kandidatúru Donald Trump je otvorený úvahám o tom, či svojmu doterajšiemu rivalovi Johnovi Kasichovi nenavrhne, aby s ním išiel do volieb ako kandidát na viceprezidenta. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Favorit republikánov pre spravodajskú stanicu CNN uviedol, že má s Kasichom dobrý vzťah a že by mal o neho potenciálny záujem ako o viceprezidenta.


Súčasne však konštatoval, že tento rešpektovaný politik by mu mohol byť nápomocný aj ako guvernér dôležitého štátu Ohio, kde by mohol pomôcť získať na jeho stranu tamojších voličov.


Podľa stanice BBC Kasich zdôrazňuje, že by ponuku na spoločnú kandidatúru s Trumpom neprijal.


Donald Trump tiež podľa vlastných slov uvažuje o tom, že by v prípade svojho víťazstva v prezidentských voľbách ponúkol ministerské posty známym republikánskym politikom, ako sú bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani, guvernér New Jersey Chris Christie, ako aj ďalší z neúspešných prezidentských kandidátov Ben Carson.


John Kasich odstúpil v stredu z predvolebnej kampane ako posledný Trumpov súper v republikánskom tábore. Jeho rozhodnutie prišlo krátko po tom, ako z kampane po primárkach v štáte Indiana odstúpil aj Ted Cruz, Trumpov najsilnejší republikánsky rival.


Kasich uspel iba v marcových primárkach v jeho domovskom štáte Ohio, pričom dlhodobo čelil politickému tlaku, aby nominačný súboj vzhľadom na malé šance na úspech opustil. Pravdepodobným cieľom jeho kampane bolo podľa CNN iba zabrániť Trumpovi v získaní delegátov potrebných na zaistenie republikánskej nominácie.


Momentálne je už isté, že Trump získa 1237 delegátov potrebných na republikánsku nomináciu do hlavného prezidentského súboja, ktorý vyvrcholí v novembri.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona