Trump zvažuje za viceprezidenta i bývalého kongresmana Newta Gingricha

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 10:41 • 2 min
Trump zvažuje za viceprezidenta i bývalého kongresmana Newta Gingricha

WASHINGTON - Pravdepodobný nominant republikánov do súboja o post prezidenta USA Donald Trump diskutoval v uplynulých dňoch o možnosti výberu bývalého predsedu Snemovne reprezentantov Newta Gingricha za svojho kandidáta na viceprezidenta.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroje blízke rozhovorom.

 

Trump zúžil zoznam kandidátov na svojho viceprezidenta na "päť alebo šesť" mien. V diskusnej relácii na stanici Fox News v utorok vyhlásil, že zvažuje aj bývalého arizonského guvernéra Jana Brewera a oklahomskú guvernérku Mary Fallinovú.

 

Jeho ďalšími potenciálnymi kandidátmi na danú funkciu sú iowská guvernérka Joni Ernstová, floridský senátor Marco Rubio a newjerseyský guvernér Chris Christie.

 

Gingrich sa počas svojho pôsobenia v Kongrese hĺbkovo venoval politike, vojenským záležitostiam a bezpečnostným tajným službám. Dosiahol tam mnoho úspechov vrátane reorganizácie sociálnej starostlivosti, píše Bloomberg.

 

Gingrich je vyštudovaným historikom a má doktorát z európskych dejín. Jeho vlastné prezidentské ambície sa skončili po neúspešnej kandidatúre v roku 2012, keď sa prezentoval ako konzervatívnejšia alternatíva voči eventuálnemu republikánskemu prezidentskému nominantovi Mittovi Romneymu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies