Trump zvažuje vypovedanie dohody o voľnom obchode s Južnou Kóreou

NETKY.SK • 3 September 2017, 12:38 • 2 min
Trump zvažuje vypovedanie dohody o voľnom obchode s Južnou Kóreou

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump zvažuje odstúpenie od dohody o voľnom obchode s Južnou Kóreou.

slovakia

left justify in out

Americká obchodná komora v sobotu informovala, že prezident by mohol svoj zámer oficiálne potvrdiť už v utorok. Organizácia zároveň vyzvala svojich členov, aby sa zasadili v prospech pokračovania dohody.

Trump v minulosti dohodu s Južnou Kóreou kritizoval a v sobotu potvrdil, že jej budúcnosť konzultuje so svojimi poradcami. K načasovaniu možného vypovedania sa bližšie nevyjadril, uviedol iba, že sa touto otázkou intenzívne zaoberá. Dohodu, ktorá vstúpila do platnosti v roku 2012, Trump opakovane označoval za zlú.

Prerokovania dohôd s medzinárodnými obchodnými partnermi považuje Trump za kľúčový prvok svojho ekonomického programu. Ako jeden z prvých krokov po nástupe do úradu prezident vypovedal Dohodu o transpacifickom partnerstve (TPP) s krajinami ázijsko-tichomorského regiónu, ktorú uzatvoril jeho predchodca Barack Obama.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona