Trump zvažuje možnosť vojenského zásahu vo Venezuele

NETKY.SK • 12 August 2017, 07:16 • 2 min
Trump zvažuje možnosť vojenského zásahu vo Venezuele

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v piatok vyhlásil, že zvažuje možnosť vojenského zásahu proti Venezuele v reakcii na uchopenie moci prezidentom Nicolasom Madurom.

slovakia

left justify in out

Trump novinárom na golfovom ihrisku v New Jersey povedal, že nevylučuje vojenskú možnosť, bližšie ju však nešpecifikoval. "Je to určite niečo, čo by sme mohli urobiť," citovala ho agentúra AP.

Trumpova administratíva označuje Madura za "diktátora" a uvalila sankcie naňho i na viac ako dvadsať ďalších bývalých a súčasných vládnych úradníkov. Vojenská intervencia by však znamenala mimoriadnu eskaláciu odvety.

Provládne ústavodarné zhromaždenie vládne vo Venezuele s prakticky neobmedzenými právomocami. Jeho úlohou bude prepracovať venezuelskú ústavu z roku 1999. Tento a ďalšie Madurove plány vyvolali v krajine vlnu protivládnych protestov, ktoré si doteraz vyžiadali najmenej 120 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona