Trump zrejme potvrdil, že ho vyšetruje FBI

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 07:04 • 2 min
Trump zrejme potvrdil, že ho vyšetruje FBI

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump zrejme potvrdil, že ho v prípade prepustenia bývalého šéfa FBI Jamesa Comeyho spomínaný federálny úrad vyšetruje.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde uviedol, že ho vyšetruje muž, ktorý "mu povedal, aby šéfa FBI vyhodil", pričom to celé označil za "hon na čarodejnice". Prezident pravdepodobne odkazoval na námestníka generálneho prokurátora Roda Rosensteina, ktorý v internej správe prezidentovi spochybnil Comeyho aktivity. Nie je známe, či bol Trumpov tweet založený na informáciách z médií alebo na jeho vlastnej vedomosti.

V stredu denník Washington Post informoval, že špeciálny prokurátor Robert Mueller, ktorý vedie vyšetrovanie údajného zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb, skúma, či sa Trump nedopustil marenia spravodlivosti tým, že Comeyho prepustil. Ten minulý týždeň vypovedal pred senátnym výborom na kontrolu tajných služieb, kde vyslovil podozrenie, že z postu ho odvolali preto, aby sa nezaoberal kauzou údajných vzťahov medzi Trumpovým tímom a Moskvou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies