Trump žiada odpovede ku kauze zmiznutého novinára Chášukdžího

NETKY.SK • 10 Október 2018, 20:00 • 2 min
Trump žiada odpovede ku kauze zmiznutého novinára Chášukdžího

WASHINGTON - Spojené štáty "požadujú" od Saudskej Arábie odpovede v súvislosti s prípadom zmiznutého saudskoarabského novinára a kritika režimu v Rijáde Džamála Chášukdžího.

slovakia

left justify in out

V stredu to vyhlásil prezident USA Donald Trump s tým, že chce, aby novinárova snúbenica prišla do Bieleho domu.

Chášukdží je nezvestný od utorka minulého týždňa, keď zašiel na saudskoarabský konzulát v tureckom Istanbule, aby si tam vyzdvihol doklady pred sobášom s tureckou snúbenicou.

 

Turecké úrady majú podozrenie, že Chášukdží sa tam stal obeťou "vopred naplánovanej vraždy". Saudská Arábia tieto tvrdenia odmieta, uviedla agentúra AP.

 

Trump v stredu novinárom v Oválnej pracovni Bieleho domu povedal, že je v kontakte s novinárovou snúbenicou Hatice Cengizovou a chce, aby prišla do Bieleho domu. Nikto podľa Trumpa nevie, čo sa presne stalo, a osobne verí, že Chášukdží nie je mŕtvy.

 

Priblížil, že o tejto "zlej situácii" hovoril s vysokopostavenými predstaviteľmi Saudskej Arábie, od ktorých žiadal podrobné objasnenie celej situácie. Podrobnosti rozhovoru však nepriblížil.

 

Snúbenica nezvestného saudskoarabského novinára Chášukdžího sa v stredu obrátila na prezidenta Trumpa a jeho manželku Melaniu, aby pomohli objasniť jeho zmiznutie.

 

Konzulát trvá na tom, že Chášukdží z objektu odišiel. Napriek výzvam však Saudská Arábia doteraz neposkytla žiaden dôkaz pre tieto svoje tvrdenia. Medzičasom však súhlasila, aby turecké úrady vykonali policajnú prehliadku tohto objektu.

 

Snúbenica zmiznutého novinára prosí o pomoc Trumpa a jeho manželku

 

Snúbenica nezvestného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího sa obrátila na prezidenta USA Donalda Trumpa a jeho manželku Melaniu, aby pomohli objasniť jeho zmiznutie.

 

Táto prosba sa objavila v čase, keď sa turecké orgány pripravujú na policajnú prehliadku konzulátu Saudskej Arábie v Istanbule, kde Chášukdžího naposledy videli minulý utorok, keď tam zavítal, aby si vyzdvihol doklady pred sobášom s tureckou snúbenicou.

 

Americký denník The Washington Post, pre ktorý žurnalista prispieval, následne – s odvolaním sa na nemenovaných tureckých predstaviteľov – uviedol, že podľa predpokladu vyšetrovateľov sa Chášukdží stal obeťou “vopred naplánovanej vraždy”.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona