Trump zastavil 20-ročnú tradíciu, moslimov po Ramadáne v Bielom dome hostiť nebude

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 14:35 • 2 min
Trump zastavil 20-ročnú tradíciu, moslimov po Ramadáne v Bielom dome hostiť nebude

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump prelomil 20-ročnú tradíciu hosťovania iftarovej večere, ktorá je vyvrcholením a zakončením Ramadánu.

slovakia

left justify in out

Prvú takúto večeru v Bielom dome uskutočnil v roku 1805 prezident Thomas Jefferson. Ďalšiu hostila prvá dáma Hillary Clintonová vo februári 1996, keď do Bieleho domu pozvala okolo 150 moslimov. Odvtedy sa stala tradíciou, ktorú dodržiaval aj Barack Obama.

 

Donald Trump a jeho prvá dáma Melania Trumpová sa rozhodli namiesto uctenia moslimského sviatku, radšej osláviť tretiu svadbu tajomníka ministerstva Stevea Mnuchina.

 

Biely dom vydal vyhlásenie o ukončení Ramadánu, ale neuverejnil ho na žiadnej zo sociálnych sietí prezidenta Trumpa.

 

Imam Talib Shareef, prezident Mešity národov vo Washingtone, D.C povedal v rozhovore pre Newsweek, že rozhodnutie prezidenta Trumpa je pre moslimskú komunitu "sklamaním" a „nevysiela to dobrú správu.“

 

Ignorácia iných kultúr však nie je cudzie aj moslimom.  Napríklad nedávno sa futbalisti Saudskej Arábie zachovali mimoriadne bezcharakterne a chladne, keď odignorovali minútu ticha pre obete teroristického útoku v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies