Trump: Zadržali piatich najhľadanejších vodcov Islamského štátu

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 18:31 • 2 min
Trump: Zadržali piatich najhľadanejších vodcov Islamského štátu

BAGDAD - Päť popredných predstaviteľov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) zadržali iracké jednotky v koordinácii so sýrskymi silami podporovanými USA. Oznámila to vo štvrtok Američanmi vedená koalícia bojujúca proti IS.

slovakia

left justify in out

Hovorca koalície Ryan Dillon označil zadržanie pätice za "významný úder" uštedrený IS. K zadržaniu sa vyjadril na Twitteri aj americký prezident Donald Trump. "Piati najhľadanejší vodcovia IS boli práve zadržaní," napísal.

 

Koalícia ani Trump zadržaných nemenovali, neuviedli ani to, kedy a kde sa operácia konala. Agentúra AP konštatovala, že bojovníci IS už stratili kontrolu nad rozsiahlymi územiami v Iraku. Ovládajú však ešte územia v Sýrii pozdĺž hranice s Irakom.

 

Američanmi vedená koalícia bojuje proti IS viac ako tri roky, pričom podporuje iracké sily a Sýrske demokratické sily (SDF) vedené Kurdmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies