Trump začína rozprávať o prisťahovalectve podobne ako Obama

NETKY.SK • 15 November 2016, 06:47 • 2 min
Trump začína rozprávať o prisťahovalectve podobne ako Obama

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump začína v postoji k prisťahovalectvu veľmi pripomínať prezidenta Baracka Obamu, konštatovala v pondelok agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V prvom interview po zvolení za prezidenta Trump v programe 60 Minutes na televíznej stanici CBS povedal, že sa bude sústreďovať na deportácie prisťahovalcov-zločincov, a nie každého prisťahovalca žijúceho v USA ilegálne. Trump dodal, že terčom okamžitej deportácie môžu byť dva až tri milióny prisťahovalcov. Tento údaj však Trump zrejme zveličil, napísala AP.

 

Na otázku, ako to bude s "veľkým krásnym múrom" na mexickej hranici, Trump odpovedal, že možno bude ochotný zmieriť sa s plotom na niekoľkých úsekoch hranice dlhej približne 3220 kilometrov.

 

Mäkší Trumpov postoj je v ostrom protiklade k jeho rétorike počas predvolebnej prezidentskej kampane. Ako kandidát na amerického prezidenta vyzýval Trump každého, kto žije v USA nelegálne, aby sa vrátil do svojej vlasti, a Mexiko vyzýval, aby zaplatilo miliardy dolárov v rámci nákladov na hraničný múr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies