Trump začína robiť v Amerike poriadky: Chce deportovať alebo uväzniť nelegálnych migrantov - kriminálnikov

NETKY.SK • 13 November 2016, 19:08 • 2 min
Trump začína robiť v Amerike poriadky: Chce deportovať alebo uväzniť nelegálnych migrantov - kriminálnikov

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump dnes pripustil, že jeho plánovaný protiimigračný múr na hraniciach USA s Mexikom by mohol čiastočne pozostávať z drôteného oplotenia. Trump to uviedol pre stanicu CBS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Trump počas svojej predvolebnej kampane viackrát prisľúbil výstavbu bezpečnostného pohraničného múru, ktorý má zastaviť prílev ilegálnych migrantov do Spojených štátov z krajín Latinskej Ameriky. Výstavbu plotu má podľa neho financovať mexická strana.

 

Trump zároveň uviedol, že hodlá deportovať alebo uväzniť zhruba tri milióny migrantov bez patričných dokladov a s trestným záznamom, napríklad členov zločineckých gangov a dílerov drog. O ďalších migrantoch sa rozhodne po zabezpečení hraníc, dodal. Trump počas kampane trval na vyhostení všetkých 11 miliónov ľudí, ktorí žijú v krajine ilegálne.

 

Trump porazil v utorkových voľbách demokratku Hillary Clintonovú, a to napriek predvolebným prieskumom, ktoré ju favorizovali. Republikáni získali zároveň kontrolu v oboch komorách Kongresu. Úradu šéfa Bieleho domu sa oficiálne ujme na slávnostnej inaugurácii, ktorá sa bude konať 20. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies