Trump zablokoval predaj amerického výrobcu počítačových čipov Lattice Semiconductor čínskej spoločnosti

NETKY.SK • 14 September 2017, 09:54 • 2 min
Trump zablokoval predaj amerického výrobcu počítačových čipov Lattice Semiconductor čínskej spoločnosti

WASHINGTON - Čínska spoločnosť Canyon Bridge Capital Partners nemôže prevziať amerického výrobcu počítačových čipov Lattice Semiconductor. Akvizíciu v hodnote 1,3 mld. USD zablokovala v stredu administratíva prezidenta Donalda Trumpa pre obavy z ohrozenia národnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Proti transakcii sa vyslovil už minulý týždeň panel federálnej vlády, ktorý posudzuje zahraničné investície z pohľadu možných bezpečnostných rizík.

Plánovanú akvizíciu začali federálne orgány skúmať po tom, čo sa potvrdilo, že spoločnosť Canyon Bridge Capital Partners financuje čínska vláda. Existujú presvedčivé dôkazy, že nový majiteľ alebo jeho finanční podporovatelia by mohli podniknúť kroky, ktoré predstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť USA, uvádza sa v dekréte, ktorý podpísal Trump. (1 EUR = 1,1979 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies