Trump: Vzťahy USA a Ruska sú na "rekordne nízkej úrovni"

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 07:44 • 2 min
Trump: Vzťahy USA a Ruska sú na "rekordne nízkej úrovni"

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v stredu povedal, že vzťahy USA a Ruska sú na "rekordne nízkej úrovni" v dôsledku moskovskej podpory pre sýrsky režim.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty podľa neho "s Ruskom vôbec nevychádzajú" a vzťahy medzi oboma globálnymi mocnosťami sú na rekordne nízkej úrovni. Na tlačovej konferencii v Bielom dome americký prezident vyjadril nádej, že môže zlepšiť vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ale "uvidíme, čo sa stane".

 

Hovoril na spoločnej tlačovej konferencii v Bielom dome s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom krátko po stretnutí amerického ministra zahraničných vecí Rexa Tillersona s Putinom v Moskve. Tillerson povedal reportérom, že vzťahy oboch krajín sú momentálne "na nízkom bode" a sú poznačené vážnou nedôverou.

 

Podľa Trumpa zostáva nejasné, či Rusko vedelo o plánoch Sýrie uskutočniť minulý týždeň chemický útok na civilistov. Vyhlásil, že "je istotne možné, ale nepravdepodobné, že by o útoku vedeli... Rád by som si myslel, že o tom nevedeli, ale istotne mohli vedieť, boli tam," dodal.

 

Upozorňoval na skutočnosť, že Rusi využívajú sýrsku leteckú základňu, z ktorej bol minulý týždeň vedený chemický útok s desiatkami civilných obetí. Trump súčasne povedal, že "nemá absolútne žiadne pochybnosti" o tom, že USA urobili správnu vec, keď reagovali na tento útok náletom na sýrsku leteckú základňu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies