Trump vyzval republikánov aby sa proti nemu prestali búriť

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 09:13 • 2 min
Trump vyzval republikánov aby sa proti nemu prestali búriť

LAS VEGAS - Pravdepodobný prezidentský kandidát Republikánskej strany Donald Trump kritizoval v sobotu snahy skupiny republikánov, ktorí sa podľa neho na poslednú chvíľu pokúšajú prekaziť jeho stranícku nomináciu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump okrem iného pohrozil, že prestane získavať finančné prostriedky pre stranu, ak sa republikáni za neho nepostavia.


Vo svojom prejave v Las Vegas Trump spomenul "skupinu vzbúrencov", ktorá mu na júlovom nominačnom zjazde republikánov chce uprieť delegátov.


"Máme tu zopár chlapcov, ktorí utrpeli ťažkú porážku, a tí sa teraz snažia zorganizovať niečo ako vzburu delegátov," povedal Trump.


Miliardár tiež pohrozil, že ak republikáni nebudú držať spolu, je pripravený skončiť so získavaním finančných prostriedkov prostredníctvom rozličných podujatí, z čoho profituje aj strana, a vráti sa k financovaniu svojej kampane prevažne z vlastných zdrojov.


Trump naďalej čelí odporu časti republikánov, ktorí vyjadrili rastúce znepokojenie nad jeho kontroverznou rétorikou.
Trump je okrem iného známy otvoreným nesúhlasom s tým, že Spojené štáty prijímajú utečencov, a tento týždeň, v období silnejúcich obáv z terorizmu, znova vyzval na zákaz vstupu moslimských prisťahovalcov na územie USA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona