Trump vyhlásil, že "pôjde po" Amazone, akcia koncernu prudko klesla

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Trump vyhlásil, že "pôjde po" Amazone, akcia koncernu prudko klesla

WASHINGTON - Akcia Amazonu v stredu prudko klesla po tom, čo spravodajská stránka Axios uviedla, že americký prezident Donald Trump "pôjde po" internetovom koncerne.

slovakia

left justify in out

Správa Axiosu sa odvoláva na 5 zdrojov, ktoré o záležitosti hovorili s Trumpom. Jeden zo zdrojov uviedol, že prezident je "posadnutý Amazonom".

 

Obavy z toho, že Amazon ničí malých obchodníkov, údajne viedli Trumpa k tomu, že hovoril o zmene daňového režimu pre koncern. Podľa jedného zo zdrojov sa Trump zaujímal, či nie je možné ísť po Amazone prostredníctvom legislatívy na ochranu hospodárskej súťaže.

 

Trump podľa správy Axiosu súhlasí s tvrdeniami svojich bohatých priateľov, ktorí podnikajú v oblasti realít, že Amazon ničí obchodné centrá a kamenné predajne.

 

Akcia Amazonu pre správu padla o 4,6 %, čím sa znížila trhová kapitalizácia koncernu o 33 miliárd USD (26,62 miliardy eur). Trump prostredníctvom sociálnych médií kritizoval Amazon už v minulosti. Tvrdil, že koncern poškodzuje maloobchodné odvetvie a spôsobuje stratu pracovných miest v USA.

(1 EUR = 1,2398 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies