Trump vyhlásil dni modlitieb a spomienok na obete útokov na USA z roku 2001

NETKY.SK • 9 September 2017, 07:22 • 2 min
Trump vyhlásil dni modlitieb a spomienok na obete útokov na USA z roku 2001

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil obdobie od 8. do 10. septembra za dni celoštátnych modlitieb a spomienok na obete útokov na USA z 11. septembra 2001. Oznámil to v noci nadnes Biely dom.

slovakia

left justify in out

Trumpovo vyhlásenie, ktoré zverejnila jeho tlačová služba, vyzýva Američanov, aby si spomenuli na takmer 3000 obetí útokov na USA, a to v modlitbách, účasťou na smútočných zhromaždeniach a návštevou miest útokov. Vyzval tiež ľudí celého sveta, aby sa k Američanom pridali.

 

"Musíme sa zastaviť a spomenúť si na to tragické ráno, keď sa uskutočnil bezprecedentný útok na našu krajinu. Keď sme sa pozerali na dym zo Svetového obchodného centra (v New Yorku), modlili sa za bezpečnosť našich spoluobčanov a snažili sa im pomôcť. Teraz si spomeňme na tých, ktorí zomreli," uvádza sa vo vyhlásení.

 

Trump vo svojom vyhlásení vyzýva aj modliť sa za tých, ktorí "dnes a denne chránia našu krajinu pred terorizmom". "Tí, ktorí páchajú teroristické činy, získajú moc len vtedy, ak my budeme mať strach," upozornil Trump.

 

Dňa 11. septembra 2001 dve dopravné lietadlá unesené teroristami narazili do budov Svetového obchodného centra v New Yorku a do budovy Pentagónu vo Washingtone. Jedno lietadlo havarovalo v meste Shanksville v štáte Pennsylvánia. V dôsledku toho zahynulo takmer 3000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies