Trump vyčítal Číne, že nerieši problém Severnej Kórey

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 08:13 • 2 min
Trump vyčítal Číne, že nerieši problém Severnej Kórey

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump skritizoval v sobotu prístup Číny k Severnej Kórei, ktorá deň predtým otestovala svoju druhú medzikontinentálnu balistickú raketu.

slovakia

left justify in out

Podľa Trumpovho príspevku na sieti Twitter čínske vedenie nerobí dosť pre to, aby Severokórejčanov zastavila.

 

"Som veľmi sklamaný z Číny," napísal šéf Bieleho domu. "Naši nerozumní predošlí lídri im umožnili, aby zarobili stovky miliárd dolárov ročne na obchode, avšak oni neurobia pre nás NIČ so Severnou Kóreou, len rozprávajú," vyjadril sa o Číňanoch.

 

"Nedovolíme, aby to takto išlo ďalej. Čína by mohla ľahko vyriešiť tento problém!" dodal Trump, ktorý predtým odsúdil najnovší raketový test Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) ako "bezohľadný a nebezpečný čin".

 

Čína sa v sobotu pridala k Južnej Kórei a Spojeným štátom a raketový test KĽDR takisto odsúdila. Vyzvala tiež Pchjongjang, aby už prestal s provokačnými činmi.

 

Severná Kórea po piatkovom teste svojej druhej medzikontinentálnej balistickej rakety vyhlásila, že celé pevninské USA sú na dostrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies