Trump vybral svojho bývalého rivala Bena Carsona za ministra výstavby

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:20 • 2 min
Trump vybral svojho bývalého rivala Bena Carsona za ministra výstavby

WSHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump si vybral bývalého súpera z prezidentskej kampane Bena Carsona za ministra pre rozvoj bytovej a mestskej výstavby.

slovakia

left justify in out

Trumpovo rozhodnutie, oznámené dnes jeho prípravným tímom, prišlo v období, keď realitný magnát uskutočňuje sériu rozhovorov a stretnutí s poradcami, ako aj ďalších rokovaní zameraných na zostavenie svojej budúcej administratívy.

 

Trump vo vyhlásení uviedol, že Carsona "nominuje s obrovskou radosťou". A dodal, že Carson "má brilantné myslenie a s nadšením chce posilňovať komunity občanov a rodiny v týchto komunitách".

 

Republikán Carson bol najprv zdržanlivý voči návrhu zapojiť do novej administratívy a krátko po víťazstve Trumpa v prezidentských voľbách 8. novembra vyhlasoval, že si nie je istý, či sa hodí do nejakej funkcie v exekutíve. V tom čase sa najviac špekulovalo, že Carsona možno vyberú za šéfa ministerstva zdravotníctva.

 

V dnešnom Trumpovom vyhlásení sa uvádza, že Ben "zdieľa môj optimizmus ohľadne budúcnosti našej krajiny a je súčasťou plánu, ktorý má zabezpečiť, aby v mali v prezidentskom úrade zastúpenie všetci Američania".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona