Trump varuje Izrael pred novou výstavbou na palestínskom území

NETKY.SK • 3 Február 2017, 06:47 • 2 min
Trump varuje Izrael pred novou výstavbou na palestínskom území

WASHINGOTON - Americký prezident Donald Trump v noci na dnes varoval Izrael, že výstavba bytov na okupovaných palestínskych územiach "by nemusela prospieť" mierovému úsiliu na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Trump bol spočiatku považovaný za podporovateľa výstavby týchto obydlí, ktorú väčšina medzinárodného spoločenstva považuje za nelegálnu. Krátko pred prevzatím úradu dôrazne kritizoval Obamovu administratívu za to, že nevetovala rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá odsudzuje izraelské osídľovacie aktivity na palestínskom území.

Vo svojom najnovšom vyjadrení však Biely dom hovorí, že hoci neverí, že existencia osád by bola prekážkou mieru, výstavba nových obydlí alebo rozširovanie existujúcich za ich súčasné hranice by nemusela pomôcť dosiahnutiu cieľa.

Biely dom uviedol, že administratíva zatiaľ nezaujala oficiálne stanovisko k osídľovacím aktivitám Izraela a že prezident Trump túto otázku prediskutuje s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom počas jeho návštevy vo Washingtone. Trump a Netanjahu sa majú stretnúť v Bielom dome 15. februára.

Vyhlásenie Trumpovej administratívy prišlo len niekoľko hodín po tom, ako Netanjahu prisľúbil čo možno najskoršie začatie novej výstavby na Západnom brehu Jordánu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies