Trump v novom celoštátnom predvolebnom prieskume klesol za Cruza

NETKY.SK • 18 Február 2016, 11:07 • 2 min
Trump v novom celoštátnom predvolebnom prieskume klesol za Cruza

WASHINGTON - Čelný republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump sa v novom celoštátnom prieskume televízie NBC a novín Wall Street Journal (NBC/WSJ) prekvapivo umiestnil za ďalším republikánskym kandidátom Tedom Cruzom.

slovakia

left justify in out

Cruz v prieskume získal 28 percent hlasov voličov v republikánskych primárkach a Trump, ktorý dlho s veľkým náskokom viedol, 26 percent. Nasledujú Marco Rubio so 17 percentami hlasov, John Kasich s 11 percentami, Ben Carson s 10 percentami a Jeb Bush so štyrmi percentami, informuje server nbcnews.com.

 

Výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil po Trumpovom víťazstve v štáte New Hampshire a sobotňajšej debate republikánskych prezidentských kandidátov v Južnej Karolíne, sú výrazným zvratom oproti minulému mesiacu, keď mal Trump pred Cruzom 13-percentný náskok (33 ku 20 percentám hlasov).

 

Republikán Bill McInturf, ktorý prieskum viedol spoločne s demokratom Peterom Hartom a jeho firmou Hart Research Associates, uviedol, že Trumpov pokles môže naznačovať významnú "zmenu v predvolebnej kampani". Podľa jeho slov však môže ísť aj o chvíľkovú "pauzu", po ktorej sa voliči opäť vrátia k Trumpovi. "Budeme musieť počkať a uvidíme, ako sa rozhodnú".

Prieskum NBC/WSJ sa uskutočnil v dňoch 14.-16. februára medzi 800 registrovanými voličmi a 400 voličmi republikánskych primárok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona