Trump v Davose: Podporujeme voľný obchod, ale musí byť férový

NETKY.SK • 26 Január 2018, 18:27 • 2 min
Trump v Davose: Podporujeme voľný obchod, ale musí byť férový

DAVOS - Americký prezident Donald Trump vystúpil pred globálnymi politickými a podnikateľskými lídrami. Okrem iného kritizoval krajiny, ktoré neférovo zneužívajú obchodné dohody.

slovakia

left justify in out

Trump na výročnom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) obhajoval svoju politiku, ktorá stavia na prvé miesto záujmy USA. Podľa neho by to mal robiť každý svetový politik vo vzťahu k svojej krajine. "Podporujeme voľný obchod, ale musí byť férový a musí byť recipročný," vyhlásil.

 

Upozornil na opatrenia, ktoré považuje za svoje úspechy rovnako ako za spôsob posilnenia ekonomiky USA a zlepšenia investičného prostredia pre zahraničné firmy. Medzi ne patrí aj nedávno schválená daňová reforma. "Teraz je ten správny čas priniesť svoje podnikanie, pracovné miesta a investície do Spojených štátov," povedal Trump v Davose.

 

Prezident sa vo svojom prejave snažil nájsť spojenie medzi svojou protekcionistickou rétorikou a globalizáciou a prisľúbil, že do ekonomiky USA naleje viac peňazí. "Amerika na prvom mieste neznamená Amerika sama," povedal. Dodal, že posilnenie americkej ekonomiky bude mať pozitívny vplyv aj na hospodárstvo ostatných krajín.

 

Trump uviedol, že podnikateľské prostredie v USA je priaznivé pre investície vďaka výraznému zníženiu firemných daní a snahám jeho administratívy o obmedzenie regulácie. Svet je podľa neho "svedkom vzkriesenia silnej a prosperujúcej Ameriky".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona