Trump urovnal súdny spor s televíznou spoločnosťou Univision

NETKY.SK • 12 Február 2016, 07:24 • 2 min
Trump urovnal súdny spor s televíznou spoločnosťou Univision

NEW YORK - Americký miliardár Donald Trump a televízna spoločnosť Univision dnes oznámili, že vyriešili súdnu žalobu, ktorú republikánsky prezidentský kandidát podal za to, že spoločnosť vlani v lete neodvysielala súťaže krásy Miss Universe a Miss USA.

slovakia

left justify in out

Trumpovi v tom čase obe súťaže patrili, ale odvtedy ich predal, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Univision zrušila plány na televízne vysielanie súťaží po Trumpových výrokoch o Mexičanoch, ktoré vyslovil pri oznamovaní svojej prezidentskej kandidatúry. Newyorský developer dal totiž sľub, že postaví múr na južnej hranici USA s Mexikom, lebo podľa neho Mexičania ilegálne poslali do Spojených štátov niektorých zločincov.

 

Univision vysielajúca v španielčine následne vyhlásila, že Trump svojimi výrokmi "urazil milióny" ľudí. Trump vrátil úder a podal žalobu, v ktorej žiadal odškodné 500 miliónov dolárov a argumentoval, že televízna spoločnosť neoprávnene porušila zmluvu.

 

Trump dnes oznámil, že obe strany priateľsky vyriešili svoje názorové spory. Ani jedna strana však neposkytla podrobnosti o urovnaní žaloby.

 

Realitný magnát tiež vyhlásil, že prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Univision Randyho Falca pozná už dve desaťročia. "Som rád, že sme dokázali prekonať tieto názorové spory," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies