Trump: Určité aspekty zdravotníckej reformy ObamaCare by mali zostať zachované

NETKY.SK • 12 November 2016, 06:30 • 2 min
Trump: Určité aspekty zdravotníckej reformy ObamaCare by mali zostať zachované

WASHINGTON - Dezignovaný americký prezident Donald Trump vyhlásil, že určité aspekty reformy systému zdravotnej starostlivosti v USA, známej ako ObamaCare, by mali zostať zachované. Trump to povedal v piatok v rozhovore pre denník Wall Street Journal, z ktorého v noci nadnes citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenia sú prekvapujúce, pretože republikán dlhé mesiace pred prezidentskými voľbami v rámci svojej predvolebnej kampane označoval reformu iniciovanú súčasným prezidentom USA Barackom Obamom za "katastrofu", vyzýval na jej úplné zrušenie a vyhlasoval, že v prípade svojho zvolenia k tomu aj pristúpi.

 

Teraz však Trump priznal, že v inkriminovanej legislatíve z roku 2010 sú časti, ktoré sa mu páčia. Novozvolený prezident zároveň uviedol, že názor na ObamaCare zmenil po štvrtkovom osobnom stretnutí s hlavou štátu v Bielom dome. Počas rozhovoru Obama navrhol, ktoré časti reformného zákona by mohli zostať zachované.

 

Hoci republikáni majú v Senáte väčšinu, nedisponujú 60 kreslami, ktoré sú potrebné na to, aby zabránili demokratom v zablokovaní týchto opatrení. Napriek tomu, že Trump nemôže zo svojej pozície zrušiť ObamaCare v celej šírke, mohol by reformu oslabiť pomocou malých zmien alebo anulovaním jej istých častí.

 

"ObamaCare sa buď novelizuje, alebo zruší a nahradí niečím iným," uviedol Trump pre Wall Street Journal na margo reformy, ktorej oficiálny názov znie Zákon o ochrane pacientov a dostupnej zdravotnej starostlivosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies