Trump telefonoval s Putinom: Ocenil jeho vyjadrenie na adresu USA

NETKY.SK • 15 December 2017, 09:17 • 2 min
Trump telefonoval s Putinom: Ocenil jeho vyjadrenie na adresu USA

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump poďakoval svojmu kolegovi Vladimirovi Putinovi za jeho vyjadrenie, v ktorom "uznal silnú hospodársku výkonnosť Spojených štátov".

slovakia

left justify in out

Obaja prezidenti spolu telefonicky hovorili po Putinovej štvrtkovej tlačovej konferencii, na ktorej bilancoval končiaci sa rok.

 

Trump a Putin tiež diskutovali o spôsoboch, ako spolupracovať na riešení problému severokórejského balistického a jadrového programu. Putin počas svojho vystúpenia v Kremli totiž varoval USA pred použitím sily voči KĽDR. Trump v reakcii na to povedal, že sú stále aktuálne všetky možnosti riešenia krízy na Kórejskom polostrove.

 

Na otázku, ako vníma prvý rok Trumpa v úrade prezidenta Putin odpovedal, že súčasný šéf Bieleho domu zaznamenal už "niekoľko veľkých úspechov" a poukázal pritom na prudký nárast akciových trhov v USA. Upozornil, že investori USA dôverujú, čo označil za "dôležitý ukazovateľ".

 

Prezidenti tiež hovorili o vzájomných vzťahoch oboch krajín a zhodli sa na tom, že zostanú v kontakte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies